CM-Valmisparvekkeet

Ota yhteyttä ›

CM-valmisparvekkeet

CM-Rakentajat Oy:n erikoisosaamista ovat patentoidut CM-valmisparvekkeet, joilla voimme tarjota ratkaisun käytännössä kaikkeen parvekerakentamiseen. Vuonna 2015 myönnetyn patentin lisäksi pystytolpattomaan kaidejärjestelmään liittyvien innovaatioiden patentointi vuodesta 2020 alkaen on jatkunut myös kansainvälisesti.

Parvekkeiden kiinnitys rakennusrunkoon on kehitetty toimivaksi ja nopeaksi ratkaisuksi, jossa parveke on myös helposti säädettävissä suoraan, vaikka rakennuksen seinä ei aivan suora olisikaan. Erityisesti tämä korostuu saneerauskohteissa, joissa CM-valmisparvekkeiden tarjoama vaivattomuus ja nopeus parvekkeiden uusimisessa ovat merkittäviä etuja.

Ota yhteyttä ›

Valmiiksi mietitty konsepti niin uudis- kuin korjausrakentamiseen

CM-valmisparvekkeet kootaan tehtaalla valmiiksi kaiteineen ja pinnoitteineen ja varustetaan tarvittaessa puulattiaritilöineen sekä toimitetaan kohteeseen asennusvalmiina pakettina, jolloin parvekkeet voidaan nostaa yhdessä päivässä paikoilleen.

CM-valmisparvekkeissa käytettävän ruostumattoman teräksen myötä myös elinkaarikustannusten edullisuus on merkittävä lisäetu yhtä lailla niin korjausrakentamisessa kuin uudisrakentamisessa.

Laadukasta osaamista vuosien kokemuksella

CM-valmisparvekkeiden tuotanto tapahtuu yhteistyössä vuosien kokemuksen parvekkeistamme omaavien lisenssivalmistajien kanssa. Tuhansia laadukkaita parvekkeitamme on toimitettu lukuisiin kohteisiin niin maamme suurimmille rakennusliikkeille kuin yksittäisille asunto-osakeyhtiöille ympäri Suomea. 

Ota yhteyttä ›

CM-VALMISPARVEKKEIDEN SUUNNITTELU

CM-valmisparvekkeet tehdään ruostumattomista ja korroosion kestävistä materiaaleista.

Parvekkeiden kantavat rakenteet ovat ruostumatonta terästä ja parvekkeet viimeistellään rakennuksen julkisivuun tyylikkäästi sopivilla alumiinisilla parvekekaiteilla, joissa kaidemallit, kaideprofiilien värit, lasit ja verhouslevyt voidaan valita vapaasti. Lopuksi parvekkeet on mahdollista varustaa niin ikään mittatilauksena tehdyillä puulattiaritilöillä.

Parvekkeiden kannatus voidaan järjestää joko pilareiden varaan tai kannattaa ne esim. vetotangoilla ripustamalla. Vaihtoehtoisesti myös näiden yhdistelmäratkaisua voidaan käyttää, jolloin parveketornin runko muodostuu esim. kahdesta julkisivuseinän vastaisesta pilarista, joihin parveketasoa kannattavat vetotangot tukeutuvat. Saneerauskohteissa parvekkeet voidaan kannattaa myös esim. vanhojen ratakiskojen varaan, jolloin ne nostetaan valmiina paikalleen kun vanhat parvekkeet on purettu pois ja olemassa olevat ratakiskot piikattu esiin.

Parvekkeiden rakenneratkaisut suunnitellaan ja sovitaan tilaajan toiveiden ja rakennuksen arkkitehtuurin mukaisiksi, ja parveketoimitus sisältää aina kohdekohtaisesti tarvittavat rakennesuunnitelmat ja -laskelmat.

Erikseen sovittaessa voidaan parvekkeiden rakennesuunnittelun lisäksi suorittaa myös muiden toimitukseen sisältyvien rakenteiden suunnittelua.

Ota yhteyttä ›

CM-VALMISPARVEKKEIDEN RAKENNE

CM-parvekejärjestelmän ydin on patentoitu kevytbetoninen laattarakenne, jossa parvekelaattaa kehystävät ruostumattomat profiilit suojaavat parvekelaattaa säärasitukselle ankarimmalla laatan reuna-alueella.

Ruostumatonta terästä käytetään kaikkien kantavien teräsosien kuten pilareiden, vetotankojen ym. kannakkeiden materiaalina. CM-valmisparvekkeissa myös kaiteiden alumiiniprofiilit ovat korroosionkesto-ominaisuuksiltaan erinomaisia, mikä korostaa parvekerakenteiden elinkaariedullisuutta. Parvekelaatan yläpuoli viimeistellään tilaajan halutessa toimitukseen sisältyvillä kestopuisilla tai lämpökäsitellyillä puulattiaritilöillä, jotka tarjoavat asukkaalle miellyttävän lattiapinnan kaikkina vuodenaikoina.

Parvekelinjastojen ylimmät parvekkeet varustetaan lisäksi järjestelmän mukaisilla parvekekatoilla, jotka sisältävät tehdasasennuksina vesieristykset, reunaprofiilit ja/tai räystäslipat sekä pellitykset tms. viimeistelyt ja pintakäsittelyt.

Ruostumattomien materiaalien ansiosta parvekkeiden sään ja korroosion kestävyys on erinomainen. Ruostumattomasta teräksestä tehtyjen parvekerunkojen lopulliseksi pinnaksi voidaan valita esim. maalaamaton harjattu teräspinta, tai runkorakenteet voidaan toimittaa maalattuna RAL-värikartan mukaisilla värisävyillä. Parveke varustetaan lisäksi omalla sisäisellä ruostumattomasta teräksestä valmistetulla vedenpoistojärjestelmällä, jotta voidaan varmistaa tältäkin osin järjestelmän pitkäikäisyys ja huollon helppous. Parvekekaide kokonaisuudessaan tehdään alumiinista ja verhoillaan tilaajan toivomusten mukaan 4+4mm laminoiduilla laseilla tai julkisivuverhouslevyillä sekä mahdollisilla koristeputkilla tms. arkkitehtonisilla yksityiskohdilla. Tarvittavat parvekeväliseinät ovat tyyppihyväksyttyjä EI30-rakenteita.

Yksilölliset CM-valmisparvekkeet soveltuvat erinomaisesti niin uudisrakennus- kuin saneerauskohteisiin.

Ota yhteyttä ›

CM-VALMISPARVEKKEIDEN ASENNUS

Parvekejärjestelmä on kokonaisuus, jonka kaikki osat ovat etukäteen suunniteltu ja kokonaisuus on mietitty valmiiksi siten, että asennus sujuu helposti ja nopeasti.

Järjestelmän ansiosta työmaalla ei tarvitse tehdä hitsaus- tms. vastaavia riskialttiita ja aikaa vieviä työvaiheita. Parvekkeet liitetään rakennuksen runkoon toimiviksi todetuilla ratkaisuilla, jotka mitoitetaan aina kohdekohtaisesti suunnittelijoidemme toimesta, ja jotka takaavat nopean asennusaikataulun.

Valmiit parvekkeet kaiteineen, laseineen ja puulattiaritilöineen voidaan purkutöiden ja kiinnikeasennusten jälkeen nostaa paikoilleen yhdessä päivässä, jolloin esim. saneerauskohteissa asukkaiden asumisviihtyvyys säilyy työn lyhytkestoisuuden vuoksi hyvänä myös parvekeremontin aikana.

Uudiskohteissa taas nopea asennusaikataulu tarjoaa vapauksia aikataulusuunnitteluun sekä säästöjä mm. telinekustannuksissa, kun itse parvekkeiden vuoksi telineitä tai työmaa-aikaisia parvekekaiteita ei tarvita lainkaan.

Ota yhteyttä ›

Pikayhteydenotto

Jätä yhteystietosi, soitamme sinulle ensi tilassa!

Soita